lauantai 30. kesäkuuta 2012

Kampanjapäivä aamutorilla

Ja nyt on sitten "virallisesti" aloitettu myös kampanjointi. Olimme aamutorilla jakamassa kahvilippuja ja jututtamassa ihmisiä Ollin, Sannan, Arjan ja Marjon kanssa. Sää oli pilvinen ja viileä ja ehkäpä siksi kahvi ja tee maistuivatkin.

Aika kului nopeasti kuunnellen mielenkiitoisia kokemuksia ja näkemyksiä politiikasta noin yleensäkin, mutta paljon huolta kaupungin taloudellisesta tilasta ja ihmettelyä palvelujen järjestämisestä. Perinteistä narinaa en palvelujen riittävyydestä kuullut. Vaan ihmettelyä siitä kuinka kaupungin rahat riittävät välillä esimerkiksi ylitehokkaaseenkin vammaispalveluun, jossa unohdetaan ihmisen omat toiveet ja kyvyt, kun toteutetaan vain tehokasta laitoshoitoa kysymättä haluaisiko asukas esim. laittaa ruokaa, siivota tai osallistua päivittäisiin askareisiin. Tämä johtaa tarpeettomuuden tunteeseen ja oma-aloitteisuuden vähenemiseen. Onneksi ratkaisu oli löytynyt muuttamalla omaan kotiin ja vireys ja elämän ilo palasivat tämän reippaan nuoren naisen elämään.

Mielessä kävivät taas kokoomuksen perusarvot; miten tärkeää on, että ihminen saa itse valita minkälaista elämää elää ja pyrkiä eri tavoin löytämään paikkansa työssä ja elämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.