maanantai 20. elokuuta 2012

Rahaa riittää?


Enpäs voi kuin taivastella miten kaupunkimme rahoja käytetään. Ymmärrän toki, että me veronmaksajat haluamme vastinetta veroeuroillemme mutta löytyykö tosiaan joku, joka oli sitä mieltä että Orakkaan korttelileikkipuisto vaatii 100.000e saneerauksen?

Leikkipuisto oli ihan ok-kunnossa, keinut jokin aika sitten uusittu ja muutamia muita pieniä korjauksia olisi voinut ehkä tehdä. Mutta että puisto putsataan maantasalle keväällä ja valmista luvataan heinäkuun loppuun.  Ja millainen on näky elokuussa, kun paras puistoaika on ohi….kaikki on vielä kesken ja tulee näemmä olemaankin jonkun aikaa.

Eipä asia antanut rauhaa ja niinpä soitin ensin Altekille ja heti perään Kaupunkirakennepalveluihin. Kysyin syytä puiston remontille ja mahdollista kustannusarviota. No taustalta löytyi hieno periaatepäätös uusia puistot viimeistään 15-20 vuoden välein ja tietysti esim. Orakkaan puiston saneeraukselle oli olemassa rakennelautakunnan päätös. Mietityttää vain millä perusteilla tuo päätös on tehty. Onko kukaan oikeasti kysynyt alueen lapsilta mitä puistolle tulisi tehdä, saati käynyt katsomassa puiston kuntoa kriittisin silmin?

Onhan se toisaalta kiva, että puistosta löytyy kivetyt oleskelualueet, viimeisimmät laitteet, turvakaiteet ja sillat. Vaan olisivatko lapset mielummin kuitenkin leikkineet puistossa, jossa voi vapaasti uittaa tikkuja ja laivoja purossa, leikkiä piilosta pensaissa jne? Nyt puro on kivetty erilleen ja oleskelualueet tarkkaan rajattu ja kivetty ja joka toiminnolle on oma lokeronsa. Eikö yksi puisto olisi voinut olla enemmän luonnontilaisempi, kun vieressä on kuitenkin uusi Peukaloisen puisto ja Kotalammenkaan puistoon ei ole kohtuuton matka? Onko suunnittelun oltava näin hienoa ja mahtavaa, uskon että lapsille kelpaisi vähempikin ”suunnittelu”.

Mikäpä siinä jos rahaa olisi liiaksi asti ja projekti hoituisi aikataulussa niin, ettei puolta vuotta mene remonttiin.  Nyt kustannusarvio on n. 100 000 euroa ja rakennepalveluiden veikkaus oli, että yli menee. Ja aikataulusta ei oikein tullut selvyyttä, valmistuneeko vasta jouluksi…..syinä mm. suunnittelu, tarvikkeiden ja leikkivälineiden saatavuus, sillan ja turvakaiteiden tilaukset ym. Hmmm….mitenkähän onnistuisi tällaiselta yksityiseltä palveluntuottajalta tuollainen toimitusvarmuus? Ai että 40-hengen rippijuhliin tarjoilut 25.8.2012 klo 14, hintaan 22e/hlö. Jaa, no eipäs kuulkaas onnistukaan kun, tulkaapa 25.12.2012 klo 11 ja hinta olisi sitten sellaiset 2200e kun on näitä viivästyksiä vähän tullut!  Oijjoi….

Täältä pääsee katselemaan mitä muita puistoja on lähiaikoina tulossa saneerattavaksi ja arvelemaan mitkä voisivat olla kustannukset.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.